"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. december 8., vasárnap

Németország legszebb falvának adventjén

Már többször emlegettem Neubeurn települését, illetve annak kastélyáról készítettem távoli fotót. A település 1981-ben az ország legszebb falva címet nyerte el. A cím felettébb jogos a dombon álló és az Inn völgyére tekintő falunak!

A magasban pompázó kastély mellett a ca. 4000 fős lakosú település főtere a Lüftlmalerei díszítésű szép épületekkel várja az ide tévedőket.
Valahányszor itt járok, régi idők nyomának szele érint meg, és már látom is magam előtt az egykori piacteret, az emberek életét az utcákon, üzletekben.

Az egyik kapu a központ felé




Háttérben a kastély és a vártorony


Első adventen jártunk az ottani egyszerű és pici karácsonyi vásáron. Családias, meghitt hangulat. Rögtönzött színpadon egy női kar karácsonyi dalokat énekelt, és a már megszokott karácsonyi illatok terjengtek egyik faházbódétól a másikig.



Pár éve nyáron felfedeztük magunknak a Haschl`s Cafe teraszát. A kilátás az Inn völgyre, a szemközti hegyekre sokáig rabul ejt. Ahol jól érezted magad oda visszavágysz!


Most télen az üveges télikert védelmében, sejtelmes fényekben, karácsonyi zenével és vendégekkel töltve tölthettük a "kávédélutánt" . Várni kellett picit, míg szabad helyet kaptunk, teltház. 
Az ambiente annyira tökéletes, hogy órákig tudnék maradni...
A kényelmes szofa puha párnákkal marasztal, a sokágú csillár angyalszárnnyal, gyertyafények, meleg érzetet sugalló bútorok, színek-formák ízlésesen, antik és modern vegyesen, mokkás porcelán gyűjtemény, régi használati tárgyak, csendélet a falon, múlt századi babakocsi porcelán babával, adventkoszorú, a teraszról betekintő mélázó angyal, forró csoki és házikészítésű sajttorta… Folyamatos a nyüzsgés, mégis belül a csend.

 

Nemes színek, formák, tárgyak


Csendes adventet!