"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. augusztus 2., szerda

Gardai séta

Garda, a tóval azonos nevű település sokak számára a nyaralási terület kezdete. A védett, délre néző öbölben megjuhászodik a szél és itt mindig melegebb van az északabbra fekvő településekhez képest. 
Megérkezve a part menti városba az első ami élénk színével feltűnik az út mentén a Villa Becelli-Albertini. Szintén fecskefarkú épülete a 16. században épült, mai arcát a 19. században kapta, nagy kerttel, szökőkúttal, kápolnával és az élénk színű homlokzatával.

Villa Becelli-Albertini


A kikötő és a promenád között elég pad áll az árnyékban, hogy kényelmesen el lehessen a tó fényeiben merülni és a város életébe beleolvadni.





Lehet hajókat, csónakokat bérelni

Apró tőkés réce bébik próbálgatták első úszóleckéiket. A legérdekesebb az volt, amikor egy fehér tollú házi kacsát láttam meg a “vad” tömegben. Úgy tűnt egész jól beilleszkedett az “idegenek” közé, mert a kiskacsa óvodában már két sárga kacsa is tollászkodott. Sőt, amikor a nagy testű sirályok fenyegetőleg a közelükbe repültek, akkor fehér kacsa harciasan állt ki az összes csibéért. Ilyet sem láttam még korábban!













Santa Maria Maggiore templom
Az utcák stílusosan halászhálókkal voltak díszítve. Jól esett a melegben picit lehűlni a Santo Stefano falai között.




Santo Stefano templom



A promenád menti éttermek, kávézók szinte mindig tele. Aki itt jár, ne hagyja ki a fagylaltokat sem!




Folyt. köv.