"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2017. február 24., péntek

Chieming-i feeling

A flamingó megfigyelés után a 10 percnyire lévő Chieming településhez autókáztunk, ahol még csendesebb volt a partszakasz.

Chiemsee
Egy frissítőre beültünk a napsütötte Haus am See félköríves panorámájába. Már-már meleg volt az üvegház alatt, sokat nem időztünk a tavaszias friss levegő csábított vissza.



Bentről is a vízimadarakat etető embereket figyeltük. A hattyúk bátran mentek ki a partra a csábító eleség után, etetőik meghátrálva vonultak vissza. A fotósok persze élvezték a helyzetet.


Az üvegen át...

Szárcsa ifjonc
A strand promenád hosszan vezet, mi mégis inkább a kavicsos partszakaszt választottuk ha lehetett. 
A Krebsbach patak kacskaringósan veszi közre a település egykori kastélyát, majd folyik át alatta, hogy a köveken hangosan a Chiemsee-be torkollhasson. Gyönyörű zöld élet csillogott a patak alján.


Krebsbach
Chieming kastélya

Az 1400-as évek végéről van első írásos lejegyzés a kastélyról, de annak építése sokkal korábbi időkre mutat, pontosan nem lehet tudni. Több tulajdonosa után mai arcát az évszázad fordulóján kapta és az 1800-as évek elejéig kolostorként működött. Azóta magántulajdonban van és évente csak egy alkalommal augusztusban egy koncert erejéig nyitja meg kapuit a nyilvánosság előtt.





Bebetonozták a boltívet, pedig milyen szép lehetett, ahogy a kis patak előbb körülölelve, majd bekancskaringózva folyik a kastély udvarába. Lehet, hogy csak én látom bele… - szívem szerint átépíteném az egészet -, milyen pompás kis fazsindelyes kastély állhatna itt közvetlen a tó partján...




“Nem olyannak kell ábrázolni az életet amilyen, nem is olyannak, amilyennek lennie kellene, hanem olyannak, ahogy álmainkban megjelenik.” Csehov










Nem lehet folyamatosan a part mentén haladni, a nádas vagy magántulajdonok visszatérítenek a gyalogútra, ami olykor erdős részen halad keresztül. Az enyhült levegőben kibújtak a csoportos hóvirágok, kipattantak a barkák, a cinegék kantálták a tavaszt.





Lemenőben
Elmenőben