"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. október 29., szombat

Szardíniai lábnyomok 6.

A köveket élénk színű, sárga zuzmók lepték be a pikniknek kijelölt partszakaszon.




A tengeri pirites kövek között pár szép lapos kavicsra is akadtam, de a szebbeket a homokos tengerparton gyűjtöttem.


A csendben egy imádkozó sáska is keresztezte az utunkat.


A növényzet, a virágok már itt is kitombolták magukat. Elnyíltak a legszebbek, a magok lassan beértek. Krétán és Rodoszon is már megismert alacsony cserjék, a híoszi pisztáciafa borsnyi piros bogyóikkal, tűntek fel itt is.



Talán a tengerparti nárcisz beérő magokkal
Ő is krétai ismerős
Ő meg rodoszi
Csak úgy a gyalogút közepén
A fő uralmat a citrusfélék mellett a pálmák uralták. Egyik szebb, mint a másik.









Az ápolt tereken, hotelek területén kemény, bőrszerű levelekkel ellátott fák, utolsó virágaikat bontó leanderek, kínai selyemakácok, bouganvillek, hibiszkuszok.



A magnólia magja
Kínai selyemakác

Bouganville
Agávé
Aloe virága
Hibiszkusz cserjék


Kannavirág





 

A legkedvesebb és legérdekesebb állatos sztorik Alghero városában történtek velünk. A magas kőfalról figyeltük a tengert, mikor több méter mélyen alattunk a vízben egy ír szettert vettünk figyelembe. Teljesen egyedül lubickolt, úszkált, élvezte a tengert. Rendszeresen nézett fel, várta a gazdi utasítását. Amíg “engedélyt kapott” tett egy újabb kört. Néha keresett magának egy követ vagy egy apport-botot.



Ír szetter :-)
Mikor vége lett a fürdő-shownak, indultunk volna és abban a pillanatban a közeli korlátra leszállt egy jégmadár. Nagyon fáradt lehetett ez a repülő drágakő, nem zavarta a közelségünk, hogy fotózom. Ekkor sikerült első alkalommal jégmadarat lencsevégre kapnom, sosem gondoltam volna, hogy ez épp Szardínián lesz lehetséges.

Jégmadár

 
Apropó kutyák. Algheroban rengeteg kutyatartó él. A többség kutyát sétáltat, van aki mást…



Ennyi fért bele az egy hetünkbe. Sok érdekes és értékes vár még ránk a szigeten, de majd csak mintegy 10 év múlva, a listánkon e mellett más helyek nagyobb prioritást kaptak. 

Sirály