"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. március 22., kedd

Dominikai Köztársaság, a zöld sziget 1.

Különös izgalommal készültünk erre a kalandra, távol az otthonunktól, a szokásainktól, a mentalitástól. Mit kaphatunk, láthatunk, élhetünk meg az óceán túloldalán.
Münchenben borús időben startolt a repülőnk Puerto Plata repterére, ami a Dominikai Köztársaság északi oldalán található.
Magyarul szinte csak Dominikának emlegetik a Haitivel szomszédosan megosztó szigetet, pedig a karib szigetek között is található egy picike sziget (754 km2), mely a Dominika nevet viseli, egész pontosan Dominikai Közösség.

Forrás: Terkepek.net
Müncheni reptér
Átgurulva az autóút feletti hídon
Minden csak nézet kérdése...
München folyója, az Isar
A majd 10 órás repülőút egész végig szikrázóan napos volt, miután felemelkedtünk a felhők fölé. Az időeltolódás (5 óra +) odafelé is nekünk játszott, együtt repültünk a Nappal. 
Gyorsan és kellemesen telt az utazás, köszönet az Air Berlin légitársaságnak (Nem a reklám helye, de ami tetszik azt szívesen teszem közzé).



Kb. feleúton az Atlantik felett
Hevesen vert a szívem, amikor a sziget első partszakaszai felvillantak a süllyedési szakaszban. Az Atlantik csodás kék színe és a sziget zöldje. Az első, ami azonnal feltűnt, hogy minden zöld, most amikor ott épp tél van, ami 16 foknál sosem hidegebb.
Megérkeztünkkor felhős-napos idő fogadott, 26-27 fok meleggel. A legjobb átmenet a hűvös alpesi időből a trópusi télbe.




Puerto Plata reptere egy egy nyomvonalas kis repülőtér, fogadóépülete felújított tiszta. Az országnak kilenc nemzetközi repülőtere van a majd 50.000 km2-re és 10 millió lakosra nézve.
Magas páratartalom csapott meg a gépből kiszállva, szauna-effektus. Előtte esett, tócsák, nedves illat, ami még intenzívebbé tette a beszippantani valókat.

Puerto Plata


Míg a 45 perces buszozással elértük a szállodánkat csak ámuldoztam a dús növényzet gazdagságán! Már akkor sejtettem, hogy látnivalóban nem lesz hiány...