"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. február 22., hétfő

Tavaszt locsog a Chiemsee

Találtunk egy szakaszt a Chiemsee partján, amit eddig még nem fedeztünk fel. Természetesebb, csendesebb kevesebb emberi beavatkozással. Több a nádas, vizenyős, kevesebb a beépített rész.


Kampenwand 1.669 m
Wendelstein 1.838 m
Rimsting települése
Noha viharos szél fújt aznap, de a főnnek köszönhetően 15-16 fokot mutatott a hőmérő.
Megérkeztek a vadludak is, nagy vizimadár sereglet lepte el a partszakaszt. Vadkacsák, vadludak, szárcsák a partokon, vizen, sirályok és vércsék a levegőben.





Közeledésünket gyanakodva figyelte, majd odébbállt, de el nem repült. Fáradtnak és éhesnek tűntek. Van nekik zöld legelnivaló bőven. 
Hihetetlen, hogy micsoda ösztönnel szelik a vadlúdcsapatok a kilómétereket évente. Belső iránytűjükkel pontos érkezéssel a tavaszra. Olvastam, hogy a V alakú repülés “célja” az aerodinamika kihasználása. A formáció csúcsán a vezető az egyetlen, aki ezt nem tudja kihasználni, és ezért váltják egymást, hogy mindenki egyenlő arányban legyen leterhelve illetve kapjon erőre.
Bármerre nézek részletesebben az állatvilágban körül, mindig csak egy “eredmény” jön ki számomra... mégpedig, hogy csak tanulhatunk/tanulhatnánk tőlük.


 



Hallgassátok csak mit locsog a tó a nagy szélben...


Szárcsák igyekeztek felém, míg a tó dalát hallgattam. A szélben keletkezett hullámok ide-oda dobálták őket, beringatóztak a nádasba.

Csónak parkoló



Kivágott fák friss, még élénk színei tarkították az avart. De már ébredeznek a méhek is és táplálékukat egy fehér hunyor adta.

Hunyor

Kankalin

Nyílik a som virága
A nagy szél csavart egyet a felhőkön és kivillant a kék ég is, a napfény is átsejlett.


Beszabályozva
Ugye milyen ötletes? :-)