"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2016. január 5., kedd

1000 fény éjszakája

A “gyilkos lépcsők” túrája után a fényektől ráhangolódva pontosan érkeztünk Kufstein városába.
A belváros még a karácsonyi fényekben úszott, mi csak követtük azokat. Majd az utcai kivilágítást a belvárosban kikapcsolták és gyertyák, fáklyák, mécsesek, lámpások világítottak.

Sparkasse bank épülete
A belváros
Az erőd

Vajon mit/miket fényképeztem itt???



A sétálóutcába fáklyás-mécseses kordon fogadott és már messziről érdekes zene hallatszott.



 
Standok az éhes és szomjas látogatóknak. Kínáltak tiroli, osztrák ételeket, sósat, édeset vegyesen. Lángosunkhoz igen hasonló olajban sültet savanyú káposztával vagy édesen lekvárral. 
Egy tiroli specialitás (több neve is van, mint pl. Tirt(e)l), ami talán a raviolihoz hasonlítható. Töltött (káposzta, krumpli) tészta forró olajban kisütve. Kisebb tányérnyi darabok. Így karácsony után eltelve eltekintettünk a megkóstolásától, a forró olaj szaga elhessegetett bennünket a következő standig, amit már jó messziről érezni lehetett. A Kaspressknödel néven futó lapos gombóc hihetetlenül “erős illatú sajttal” készül (olyan pálpusztai..) kisütik és vagy savanyú káposztával vagy levesbe feltétnek kínálnak. Íze isteni, de a szaga sokakat elriaszt. Egy punccsal koccintottunk az új évre a kellemes zenére és a projektorokkal vetített fényekre koncentráltunk.





Hamarosan megérkezett fénykirály és fénykirályné gólyalábakon. Üdvözölték a közönséget, fénykirály megáldotta fénypálcájával alattvalóit.



A kellemes zene művelői

Elektromos gitár, szintetizátor, szakszofon, réz üstök és réz gongok rezegtették meg a hallgatókban a lélek húrjait.


 
Amikor Kufsteinban járunk el nem mulasztjuk, hogy a történelmi illatú Römerhofgasse utcába be ne térjünk.

Römerhofgasse
Újabb zenészek

Horoszkópóra megvilágítva