"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. augusztus 23., vasárnap

Müncheni pillanatok

Bármi okból Münchenbe megyek, el nem szalasztom, hogy a fényképezőgépet magammal vigyem. Hisz ott (is) mindig látok megörökíteni valót, mégha sietős is a dolgom. Persze nem nehéz, szeretem a város hangulatát, az ottani feelinget.
Mindig akad valami újdonság a változatlan több száz éves vagy a modern épületek között.


A repülőtér Terminal 2-es fedett aulájában mindenképp. Most épp kezdő szörfösök probálhatták ki magukat a mesterséges hullámok között/felett. Igazi nyaralási hangulatot varázsolt ezzel a Lufthansa az idelátogatnak. A karibi ézés jól megfért a sörkert mellett. :-D



Az aulában a reptér névadójának - Franz Josef Strauß - születésenek évfordulójára egy kiállítást rendeztek egy német karikaturista vicces képeiből.


Franz Josef Strauß
Az elmaradhatatlan Marienplatz, ahol mindig annyi a turista, a nézelődő.

A városháza, háttérben a Miasszonyunk temploma



A neogótikus stílusban készült épület annyi figyelemre méltó apró részlettel rendelkezik, hogy arról sok-sok bejegyzést lehetne írni...



 

Mária oszlop a tér közepén

A belváros változatosságáról az utcai művészek is gondoskodnak.


Akit most lencsevégre kaptam egy ötletes vízrendszerrel dolgozott. Igen nagy sikerrel, tömeg állta körbe és ha egész nap úgy ment mint azalatt a pár perc alatt amit láttam, jó kis órabérrel térhetet haza. Szemesnek/ötletesnek áll a világ.

Hirmer divatház, nyaranta muskátlival gazdagon