"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. július 11., szombat

Garda-tó, Limone, Sirmione


Térkép forrás



Limone, hajókirándulás, citromültetvények, mint tavaly

Citronültetvények

Nem könnyű a hajóról fotózni






A meredek hegyoldalra épült városka utcái sok szépséget rejtenek. Egyik utcából át a másikba barangolni és csak nézelődni egy kikapcsolódás nekünk. Feltöltődni, magamba szívni a látottakat, inspirációkat gyűjteni...





 
Mázas utcanevek, házszámok












Ismét találtam egy növényt, amit most láttam először, még virágzott de már termések is voltak rajta. Bokros, a kőfalakról kúszott le, borzas lila porzószálas, édes illatú virágai a kínai selyemakácra hasonlítanak, termései apró kis tojásdad dinnyécskék. Idehaza sikerült is beazonosítanom, a tövises kapriról van szó. Így néz ki a sós kapribogyó növénye, virága.


Tövises kapri
Ahol megbújnak a kis kapribogyók
 Sirmione
Az igen kedvelt városkánk, párom szavaival élve “ addig nem megyünk haza, míg nem voltunk Sirmione-ban és nem ettünk igazi olasz fagyit!”



 









A legfinomabb fagylalt amit valaha ettünk
Megszámlálhatatlan változatban 9-10 m hosszan
 


  



Magnóliafa
Gránátalma


Élményekkel, képekkel, illatokkal, hangokkal, emlékekkel megtelve jöttünk haza. Természetesen garda-tavi kavicsokkal a táskánkban. Sikerült is szépeket találnunk, könnyű helyzetben voltam, hisz a Szülők is besegítettek, így most van bőven miből alkotnom. :-)


Apró kagylókkal is bővült a gyűjteményem
Még amit innen mindig magammal hozok, az egy üveg Limoncello és lekvárok citrusfélékből. Először mandarinlekvárt, majd egy citromlekvárt vettem és a szállodából távozáskor ajándékba kaptunk egy üveg házi készítésű narancslekvárt a családtól, akik a hotelt vezetik. Közvetlenek, kedvesek, figyelmesek, ide máskor is visszajövünk! A Garda-tó már életünk részévé vált.