"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. június 10., szerda

Hegyek, tavak pillanatai a nyárban

“Kennst Di aus, woaßt, wos i moan? A Berg is nix anders wia a mords Trum Stoan. Aba drob'n auf'm Gipfel, des sog i allemoi, is' vui schena wie drunt'n im Toi!”  Hubert von Goisern

“Ismered, tudod, mire gondolok? A hegy nem más, mint egy nagy rakás kőhalom. De odafenn a hegytetőn, esküszöm, sokkal szebb, mint idelenn a völgyben!” HvG :-)

Zahmer Kaiser



Erdei gólyaorr
Fodros gólyaorr
Ausztriában az Aschinger Alm-nál jártunk, ha nem is hegytetőig, de a Zahmer Kaiser lábaihoz ( ca. 1000 m) azért felmentünk. Barátaink legnagyobb örömére, még sosem jártak erre és nagyon élvezték.
K. elmesélt egy érdekes történetét az életéből (mindenkinek van legalább egy érdekes története az életében). Amikor született, az apukája intézte volna a bürokratikus dolgokat szokás szerint. Útközben összetalálkozott az egyik cimborájával és gyorsan ittak egyet az újszülött egészségére, majd még egyet, majd még egyet…
Így ketten “mámoros” állapotban a hivatalba érve az örömapa elfeledte, hogy milyen névben egyezett meg a feleségével. A cimbora “segített” és felajánlotta a saját keresztnevét, G. lett a papirok szerint az újszülött. Másnap odahaza kitört a botrány, hisz K-ban egyeztek meg és hogy a családi békét megtartsák K-nak is nevezték a fiúcskát. Óvodában, iskolában a bizonyítványok K. néven kiállítva. Barátunkban az első személyigazolvány benyújtásakor tudatosodott, hogy ő valójában papíron G. Ám család, barátok, ismerősök mind K-nak ismeri. Ezen egész úton jót nevettünk, én még most is mosolygok… :-)
Nos, nem volt mit tennem, ott helyben a hegyekben egy hegyi pataknál felsőbb rendű elhivatottságomból nagy röhögések közepette megkereszteltem G-t a patak vizével... Hivatalossá tettük a dolgot. E naptól fogva ez a patak is az ő nevét viseli :-) legalább is közöttünk. Bármikor itt haladunk majd el mindig erre fogunk emlékezni!

:-)





Pocok a holló csőrében
Walchsee

A G7 csúcstalálkozó előtti napokban jártunk erre és amikor Ausztriából Bajorországba autóztunk volna vissza minden autót kontrolláltak. Érezhető volt a feszültség, felkészültség, ami ugyanakkor megnyugtató is volt. 

Forró nyári nap a Tegernsee körül, amikor csak a víz mellett elviselhető...

Tegernsee
Kapitányaink



 

Ringberg kastélya
Van a tóparton két kereszt, melyből az egyik itt Tegernsee településnél a vízparton áll, mellette egy tábla. 1544-ben egy frissen házasodott ifjú pár a ceremónia után a tóban vesztette életét másik 12 rokonával együtt. A táblán pici csokor, pár napos...

Tufakereszt


Wilparting temploma Irschenbergnél