"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2015. február 2., hétfő

A télben ott bújkál már a tavasz...

Január utolsó napja szikrázó napsütéssel ajándékozott meg bennünket. Hívott a természet, legyünk részesei…

Bad Feilnbach
Bad Feilnbach település Jenbach patakja mentén bandukoltunk, tettünk egy körutat. Az erős napsütésben a vakító fehér hó a letaposatlan részeken mint ezer meg ezer kiscsillag fénylett. Plusz 4-5 fok volt, az ereszek kip-kop zenébe kezdtek, amire a barkák is kippattantak.


Jenbach










Bad Feilnbach a Wendelstein hegy lábánál fekszik és a faluból látható jó szemszögből, amit az itt élők vélnek a hegyről. Miszerint a hegy formája hasonlít a fekvő Szűz Máriára karján a kisdeddel. Kétségtelen, hogy egy női alak formája látható! :-)

Wendelstein "Szűz Mária"





Café Millau nyáron az árnyas kerthelységével, télen a modern és az erdőre néző nagy ablakos fogadójával várja a betévedőket. Kedves szomszédunk akadt az asztalnál, aki erősen koncentrált a gazdira vagy inkább a gazdi finomságaira az asztalon…



Három szép festmény lóg a terem falain. Egyik a Chiemsee-t, a másik kettő München belvárosából egy életképet ábrázol. A legjobban az tetszett, ami a Theatinusok templomát és az az előtti nyüzsgő teret ábrázolja.
 
 
Rövid pihenő után tovább sétáltunk a Jenbach mentén a széles duzzasztóig, élveztük a már lemenő de még kellemesen meleg nap erejét.



Leheletnyi jégréteg
 





Irány haza