"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. március 15., szombat

Ég és Föld között repülj velem...

A januárban felfedezett reptér (Unterwössen) emléke ott lebegett bennem a háttérben. Kóstolgattam a repülés ízét és mint macska a forró kását egyre közelebb akartam magam érezni a témához.
Szerencsénkre picit szeles és ragyogó napsütésés volt az idő, két repülős csapat gyakorolt, volt lehetőségem felmérni a terepet.

Tavaszi tőzike

Nagyon szeretek repülni, ha hosszabb távra nyaralni megyünk repülővel, akkor nekem már a repülőút maga egy nagy élmény. Különösen, ha megfelelők az időjárási viszonyok, napfelkelte, naplemente, tiszta napos idő, de már a hófehér felhők, annak formái, azon megcsillanó napsugarak is szabadjára engedik a fantáziámat. Fentről felismerni egy várost, tavat, folyót, rárepülni egy szigetre, egy virágzó repce- vagy pipacsmező felett… mindezt fotón megörökíteni!
A személyszállító repülőgépeken kívül repültem már motoros sárkányrepülővel, ahonnan a kilátás pompás és már arról jól felismerhető a szabályosan megtervezett falvak, mezők, erdők elrendeződése, hogy milyen szép is odafentről minden! Amire vágyom még a vitorlás repülés és a hőléglabbonos repülés. Utóbbi hasonló lesz a sárkányrepüléshez, egy lassúbb sebességgel, épp ezért jobban szemügyre lehet venni mindent. Nem utolsó sorban jól lehet fotózni!
Remélem, hogy e vágyaim is mihamarabb valóra válhatnak!
 

 
Vitorlás pihenő állásban
Motoros gép
Míg figyeltem a gyakorló repülősöket bizsergés járt át, apró adrenalin bombácskák. Ezzel szemben pedig a gépek halk elsuhanása valami belső csendet is sugárzott rám.

Starthoz állva




Még csörlővel
Már szabadon vitorlázva
A másik startoló






“Születni kell minden nappal újra
álmodni azt, ami nem válhat valóra
Ég és Föld között repülj velem
Vezess át az életen,
Napot fess a szürke Holdra
Ég és Föld között repülj velem…”  Republic