"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2014. március 18., kedd

Apró pillanatok 4.

A tavasz jegyében apró pillanatok, érzések, színek kavalkádja. 

A tavaszhoz már-már meleg volt, 24-25 fokot is mutatott a hőmérő szála szélvédett helyeken. Mégis az olykor erősebb szélnek köszönhetően nem volt tanácsos nagyon nekivetkőzni. Nem kedvelem, ha fúj a szél, de tudom, hogy tisztító ereje milyen jó szolgálatot is tesz. Nem úgy Párizsban, ahol a nagy szmogra való tekintettel egyik nap csak a páratlan rendszámú autósok közlekedhettek. :-( másnap pedig a páros számúakon volt a sor. No, akkor inkább a szél! :-)










 





























Hazafelére megteltem a színekkel, illatokkal - ízekre vágytam. Eszembe jutott, hogy keverek ki egy adag fűszervajat. Milyen finom is lesz reggelente pirítóssal! Leírom, semmi ördöngős nincs benne, érdemes kipróbálni, vitaminokat begyűjteni...
Végy egy csomag vajat, szobahőmérsékleten keverd ki mindenféle friss, összevágott fűszerrel, pici, só, bors és már kész is. (Finomabb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.) Volt itthon friss rozmaring, kakukkfű, zsázsa, snidling, egy gerezd fokhagyma összenyomva (kedv szerint más fűszerekkel is ízletes!) jó apróra összevágtam a zöldeket és a vajba kevertem.

Felfedeztem egy palermói narancssalátát Vidékek blogostársunk oldalán, ami azonnal beindította a pavlovi reflexeimet :-) és ezt is elkészítettem. Ahogy előtte már elképzeltem, pont olyan finom frissítő, pikáns lett! (Ezúton is köszönet a receptért!!!)
Végy egy édesköményt, egy narancsot, újhagymát (én snidlinget tettem rá) só, bors(főleg vöröset használtam), olaj (olivát és mogyorót vegyítettem).

Édesség gyanánt vettem még egy üveg narancslekvárt, ami tele van narancshéj darabokkal, hogy visszaidézhessem a kalábriai nyaralásunk ízeit...

Fűszervaj
Palermói narancssaláta
Jó étvágyat hozzá! :-)