"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. november 13., szerda

Belvárosi kiruccanás Innsbruckba

Borongós, esős volt az idő nálunk aznap, egy belvárosi séta jó programnak ígérkezett akár esernyő alatt is. Ahogy közeledtünk Innsbruck felé, úgy tisztult az idő, emelkedett a hőmérséklet, már-már karcolta a 20 fokot Innsbruck belvárosában. :-)


A Maria-Theresien-Straße déli részéről indultunk, ahol egy márvány diadalkapu áll. A római diadalívekhez hasonló emlékmű Mária Terézia második fiának esküvőjére készült.




A Maria-Theresien-Straße sétálóutcájának forgataga vitt bennünket tovább. Az utcai kávézók telve voltak, alig találtunk szabad asztalt odakinn. Az Annasäule környékén utcai zenészek szórakoztatták az őszi napsütést élvezőket. Dél-Amerikai, távolkeleti és talán román utcai énekesek adták elő dalaikat tisztes távolban egymástól.


Annasäule


Barokk Spitalkirche
Tovább az óvárosban, a középkori árkádos utcák egyikében áll egy ház, ahol az 1700-as években megszállt a kis Mozart édesapjával.








A késő középkori házat (Helblinghaus) később díszes barokk házzá építették át, nincs turista, aki nem fotózná e feltünő sarki épületet.

Heiblinghaus
Az óváros szívében találjuk Innsbruck jelképét a Goldenes Dachl - az arany zsindelyes házat. Több mint 2000 arannyal bevont rézcserép ékesíti a későgótikai épület erkélyét. Benn múzeum.

Goldenes Dachl

 



Az egykori várfal maradványa az Ottoburg sarki épülete az Inn folyóval szemben. Épületében egy fogadó és borozó működik nagy népszerűségnek örvendve.

Ottoburg

Inn
Inn