"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. szeptember 13., péntek

Bichler-tó, Wildbarren-hegy, pillangó paradicsom

Erősen sütött az az augusztusi nap, amikor ott jártunk, de már csalhatatlanul csempészte a természetbe az ősz a jeleit. A mezők még zöldelltek, de az erdőben már halkan hullottak alá a levelek és a talpunk alatt ropogtak, csörögtek, zörögtek. A színek a tarkából aranyba, vörösbe és barnába hajlottak. Remélem szép hosszú őszt kapunk ajándékba, amiből meríthetünk a hideg hónapokra.



Menta


Niederaudorf  és a Tatzelwurm közelében járunk. 888 m-ről indultunk gyalogosan felfelé a Bichlersee hegyi vendéglőtől. Aki csendre, nyugalomra, romantikára vágyik, itt jó helyen jár, akár a vendéglő egy szobáját vagy a mellette álló panzió egy lakrészét foglalja el. A kilátás a hegyekre, és egy saját kis tó is része a pihenésnek.

888 m





A tóparton egy különleges kőtömb áll, mint egy művészeti alkotás. A természet alkotta.


 A panzió teraszán egykori szerszámok, rég kimustrált használati tárgyak.


 
Rengeteg erdei málna érett ekkor a környéken, jól belakmároztam az évszak e gyümölcseiből. Már zöldben mosolyogtak az erdei földiszeder szemei is, hamarosan őket lehet szüretelni.

Erdei málna

Erdei szeder
Tovább haladtunk a közeli Wildbarren-hegy 1.448 m megmászására és visszafelé terveztünk egy hűsölést a Bichler-tónál.

1.043 m

Kőfal az erdő közepén

Oda tartunk
Ettől a táblától gyakorlott hegymászóknak ajánlott

Odalenn kanyarog az Inn folyó

Felfelé haladva a napos szélvédett helyeken több tucat pillangó kergetőzött álmosan. Olyannyira szelíden repkedtek, hogy olykor a fejünkre, kezünkre szálltak. A fotózást ugyan nem várták meg, addig nem időztek az ujjaimon, de pár kép készült róluk is. Egy könyvben olvastam, (talán Paulo Coelho) hogy a pillangók szerencsét hoznak… az mindig elkél ugyebár.. :-)



Egy volt élet nyomai, érdekes rajzolatokkal hevert az út szélén.



Odafenn - közel 1.400 m-en érdekes kis növénycsoportra bukkantam. Apró mohaszerű lény, pici gyertyákkal a tetején. Sajnos, még nem tudtam beazonosítani.



Visszafelé letértünk a Bichlersee felé, ami egy természetes hegyi tó 955 m magasan. Csend volt a tónál csak néhány fürdőző és megpihenő turista sziesztázott.
A tóban korhadó fatörzsek, a víz tetején egy-egy tavi rózsa. Minden természetes voltában, ahogy természetanya teremtette.