"Mindig emlékezz rá, hogy a boldogság nem úticél, hanem az utazás maga"

2013. szeptember 6., péntek

Aschau, Hohenaschau vára, Bankerlweg projekt

Aschau am Chiemsee településről már tavaly májusban írtam egy bejegyzést. Akkor a település közeli erdei vízeséseknél jártunk.
Aschau a Chiemseetől mintegy 10 km-re délre fekvő festői kis település a cakkos 1.669 m magas Kampenwanddal, a 12. századi várral a Hohenaschauval és közvetlen közelében fekvő csendes hegyi falucskával Sachranggal ma már egy összetartozó nevezetesség.

Világháborús emlékmű a főtéren, háttérben a Kampenwand



Residenz 5 * hotel






Kampenwand tavasszal
Kampenwand a felvonóval
Havas csúcs tavasszal

A csúcskereszt 1.669 m-en
Prien-folyó, háttérben a vár
Hohenaschau



Siklóernyősök a Kampenwandról

Az információs irodában prospektusok, térképek nyújtanak segítséget a lehetőségek között tájékozódni. Egy komputer felvilágosítást ad, hol vannak szabad szobák, panziók, sőt egy ingyenes telefon is áll rendelkezésre a foglalás lebonyolítására.

Információs iroda
Egy érdekes és vicces projektet hívtak ez év elején Aschau környékén életre. Az itt élő cégek, hivatalok, egyesületek, iskolák, magánszemélyek nevezhettek be egy pad (Bank) építési projektbe (Bankerlweg). A cél: egy érdekes-különleges padot kellett készíteni és elhelyezni a kirándulóutak mentén. Minden pad kapott egy számot és bárki, aki erre jár ez év október 15-ig szavazhat, hogy neki melyik pad tetszik a legjobban. Az összesítő végén nyertest fognak kinevezni. Egy információs térkép segítségével nyakunkba vehetjük a falut és a környékét, hogy a 125 padot megnézhessük és próbaülést vegyünk rajta. Előre jelzem egy nap nem elég az összes pad felfedezésére, és nem árt, ha értünk bajorul a vicces elnevezések értéséhez! Mi egy nap csak a falu központjában lévő ülőalkalmatosságok közül szemezgettünk és hamar ránk esteledett... 

Quadratratschn - Bank
Ronja- Bank
Blas`n - Bankerl
Bierfasslbank
Kaffeeklatsch - Bankerl
Hirschönsitzen
Brotzeit - Bankerl
Folyt. köv.